6 Temmuz 2011 Çarşamba

Dipnotlar II


* İşçi sınıfına ait gebe kadınlar, diğer sınıflara ait gebe kadınlardan ayrılmak için karınlarına 'Under Construction' ibaresi taşıyan bir dövme yaptırmalılar.

* Ayakkabısının topuğunu törpüleyen bir kadın tanıyorum. Sekreter ayakkabılarını öğretmen ayakkabılarına dönüştürmek konulu bir workshop çıkışında tanışmıştık.

* Doktora tezimi, 'file çoraplar ve kare bulmacalar arasındaki biçimsel benzerliğin libidinal merak duygusuna katkısı' üzerine yazma kararı aldım.

* O yıl şampiyon olan takımın futbol sahası, gelecek yıl ekilmek üzere nadasa bırakılır.

* Bir kadını seviyor olma halini, o kadının kendisinden daha çok seviyorum. Benim pozitif ayrımcılıktan anladığım bu.

* Kadının defolu Hydra oturuşu, boğazımdaki Gordion düğümüdür.

* Jean-Yves Escoffier, erken ölümüne rağmen, ardında bir sürü gölge, ışığından önce sönmüş anlam ve ıslak renkler bıraktı.

* Ereksiyon, yuvarlandıkça küçülen kartopudur.

* Niçin 'ortasından sıkılmış diş macunu' üreten bir fabrika yok, böylelikle tanıdığım birkaç kadının işi daha da kolaylaşırdı.

* Reich'ın, 'Ether, God and Devil, Cosmic Superimposition' isimli kitabı, 'protoplazmik simya'nın başucu kitabıdır.

* İşi çıktığı için ve saat ücreti yanmasın diye psikiyatristine kendisinin yerine arkadaşını gönderen biriyle tanışmıştım. Sonunda logar kapağını yutarak intihar etti.

* Batı uygarlığına uyumlu, 'kendiliğinden' bir ayrılık için, İsveç'li kadınları seçin. J'ai essayé, malchance! Encore une fois!

* Altı yaşında bir çocuk, masal kitaplarından dekupe edilmiş parçaları kusmaya başlar. Kusulan en büyük parça, uyuyan güzelin kalçasıdır.

* Vurmasın diye ayakkabı içine konan mendillere dair bir belgesel senaryom vardı. Ancak parasal destek yine 'toplumcu' tezgahçılara çıktı.

* Uygarlık, oedipal kafiyedir.

* 'Sus' yapan hemşire fotoğrafını hastanelere değil, tıp fakültelerinin kütüphanelerine ve yıkılmış kerhanelere asınız lütfen.

* Aynı kadınla yeniden sevişmek libidinal ötenazidir.

* 'Ego ideali' ve 'ideal ego' arasındaki fark, bakışın 'bakışmaya' olan uzaklığı üzerinden hesaplanır.

* Fetişist bir adama bir rahibenin ayağı nakledilir ve adam her ayağını okşadığında Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde günah çıkarmak zorunda kalır.

1 yorum:

  1. Ön Jüri değerlenmesinden geçen 13 film arasında bu yıl ’Ve kadın Dünyaya dokundu’ ana temasıyla hazırlanan Altın Portakal Film Festivali’nde bir kadın yönetmene ait film bulunuyor. Çiğdem Vitrinel’in yönetmenlik koltuğuna oturduğu, Devin Özgür Çınar,
    Şebnem Hassanisaughi, Erkan Bektaş ve Burak Tamdoğan’ın oynadığı ’Geriye Kalan’ isimli film heykelcik için yarışacak. Festivalin tek kadın yönetmenin filminde evliliği hayattaki tek başarısı olan Sevda’nın, kocası Cezmi’nin kendisini aynı hastanede çalışan Zühal’le aldattığını fark etmesiyle yaşadığı olaylar anlatılıyor. Buyrun size pozitif ayrımcılık.. bu kadar sıradan ve saçma konulu bir film sırf yönetmeni kadın olduğu için festivalde gösterilecek onüç film arasına giriyor, bu kesinlikle haksızlık! Çoğu zaman erkek karşısında kadını savunan biri olmama rağmen böyle bir durumda bu kadını ve bu jüriyi haklı görmem mümkün değil!

    YanıtlaSil