9 Ocak 2009 Cuma

Akrebin Yolculuğu



Kadındaki anatomik eksiğin telafisi sürecinde yaratılan ve ‘gösterilen’den büyük gösterene doğru akan fantezi dünyası, bize fetişizmin oluşum zihniyetini tanımlar. Buna göre kastrasyon yasaları gereği eksik organın yerine konan her düşünce - nesne, aynı zamanda ‘fetiş nesnesi’ olarak adlandırılır. İstatistiki bağlamda 'akrep', erkeğin fetiş nesnesi olamayacağına göre bu fotoğraf kimin fantezi dünyasına aittir?

a) Marjinal feminizmin misandirik tabanlı, fetişi ‘sondan eklemeli’ kadın modelin?
b) Vajinadan aldığı ilhamla kuruyarak kendi simetrik zootomisini teşhir eden akrebin?
c) Aseksüel ödlek / eril fotoğrafçının misojinik esin kaynağının?
d)

11 yorum:

  1. d)Eril fetişizmin göstergelerinden olabilecek iyi bir kare!Edilgen kadın bedenine karşı etkenleştirilen simgesel akrep,erkeğin gizil iktidarını çığırtmakla kalmıyor aleni bir biçimde varlığını dikte ettiriyor.Akrebin,vajinanın simetsisine parelel olarak yerleştirlmeside kadının hem boyun eğdiğini hemde haz duyduğunu kanıtmağa yönelik bir iddianın dışavurumu.Kim bilir belkide asimetrik olmayan bu ilişki biçimi kendi bedenlerimiz üzerindeki tahakkummun göstergelerini-nikah vb.- aleniyete dökmek için var edilmiş bilinç üstü karelerdir...
    e)

    YanıtlaSil
  2. Teskin edilmiş trofenin.

    Velâkin trofe:

    L) Halüsinojen vizör mü?
    S) Yatarak nişan vaziyetleri mi?
    D) Telkin buyurmuş T.T.D' nin
    şaşaa fantasyası mı?

    YanıtlaSil
  3. ..ve kadın akrebi doğurdu.. miad? er kişinin fantasyasının tükendiği andır..

    maria

    YanıtlaSil
  4. Tam olarak nasıl bir tükeniş bu, ne ile bağlantılı bir tükeniş?

    YanıtlaSil
  5. .. telaşa gerek yok.. henüz akrep doğuran bir kadın olmadı.. tükeniş korkusunu test etme amaçlı bir denemeydi.. mission accomplished.
    bi de şu var..bu durumu açıklayacak 3-4 tükeniş öyküsü akla gelebildiğine göre henüz kadınların bir akrepten gebe kalma vakti gelmedi.

    not: (wikipedia) Akrep (Scorpiones), takımını oluşturan genellikle sıcak ve nemli bölgelerde yaşayan, vücutları sert kitin bir tabaka ile örtülü, kıvrık ve kalkık kuyruğunda zehir iğnesi bulunan eklembacaklılara verilen ad.
    mariaaaaaa

    YanıtlaSil
  6. 'Telaş' sözcüğü üzerine vurgu yapan sizsiniz. Oysa gayet uyuşuk bir soruydu; 'tükeniş' sözcüğünün telaş ile olmayan bağlantısını test etmeye yönelik bir soru... This mission incredibly accomplished as well.

    YanıtlaSil
  7. so telaşsız.. war is over
    Aristophanes' Lysistrata

    maria

    YanıtlaSil
  8. Siz hala annenizin filozofuyla mı yaşıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  9. aslında hayır ne annemin filozoflarıyla ne de başka filozoflarla-felsefeyle-ilgilenmiyorum artık bazı horman salınımlarını yok ederek,cinsel iştahsızlık yapıyormuş ve artık fotoğrak çekiyorum özzelikle şizofrenik fotolar...Sizi öyle farkettim:)

    YanıtlaSil
  10. 'Fotografi', özü gereği şizofreniktir zaten, çünkü bakanı bakılandan ayırmak adına çoğu zaman makine bile yetersiz kalır...

    Bu arada fotoğraf yerine 'fotoğrak' yazmışsınız. Bu sürçmeyi Aristophanes'le açıklayamayacağınıza göre siz en iyisi fotoğraflarınızı paylaşın.

    YanıtlaSil
  11. maria uzaktaydı
    tüm bunlar yazılırken
    adsız olmak tercih edilirken

    aristophanes i ilk kullanan bendım ama sonraki iletiler bana ait değildir.

    ve aristophanes elbette ki felsefesi için kullanılmadı iletimde.. siz bunu anladınız

    imza maria
    ''oto ğraflarla'' ilgili maria

    YanıtlaSil