14 Aralık 2009 Pazartesi

Anal Kudret (Double Persona)


Almanya'nın Berlin kentinde, kendilerini 'Anal Kudret' olarak tanımlayan bir grup profesyonel kazı grubu, üç yıldır şehir metrosunda (U-Bahn) gizli olarak yaptıkları arkeolojik araştırmalar sonucu, milattan önce 5.yüzyıla ait olduğunu iddia ettikleri bir yontu parçasına ulaşmayı başardı. Kazıyı yürüten Richard Freiherr von Krafft-Ebing, sonuçtan duyduğu mutluluğu şu sözlerle açıkladı:

"Hep tek bir hedefimiz vardı. Regresyon tuşu bozulmuş çift başlı Oedipus heykeline ulaşmak! Ve bu doğrultuda, otoritelerden gizli olarak kendi imkanlarımızla kazmaya devam ettik. Ancak hedefe bu denli geç ulaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Bizi yerin altında dahi yalnız bırakmayan ailelerimize teşekkür ediyoruz."

Yaptığı açıklamadan hemen sonra tutuklanan Krafft-Ebing ve kazı arkadaşları, aynı şehirde bulunan Spandau şehir hapishanesine nakledildi. Kazı sonucu çıkarılan parçanın, Ulaştırma Bakanı Karl Abraham'ın 1988 yılında evinden çalınan heykel olduğu anlaşıldı. Abraham, bu konuyla ilgili konuşmaktan kaçınırken, bakanlık, hasar gördüğü gerekçesiyle kazının gerçekleştiği Hermannplatz metro istasyonunun, haftasonuna kadar ulaşıma kapalı olacağını bildirdi.

2 yorum:

  1. çift başlı?
    iki yüzlü?
    neden başlıktan önce heykeli görüp böyle düşündüm?
    heykelin adı konusunda yanıltıcı olmak iki yüzlülük mü?
    vs.. vs.. vs..
    kral ve ben
    mariaa

    YanıtlaSil
  2. İki yüzlü olan heykel değil haberin kendisi, hem Krafft-Ebing'e ve hem de Karl Abraham'a yaranmaya çalışıyor...

    YanıtlaSil