29 Aralık 2010 Çarşamba

Masumiyet, Yerçekimine Karşıdır



Yara almış haz ilkesinin havada asılı kalarak ilkel bir gezegene dönüşen fiziksel artığı!

Boşlukta sallanmaksızın öylece duran et yığını; 'masumiyet' adı altında çapraz kodlanmış bir çift ayakkabının kanlı gölgesi.

Verilen ani bir kararın üzerinden yükselerek ruhu terk eden materyal gibi, çıplaklığın üzerinden yükselerek bedeni terk etmekte olan kireç rengi personanın hayaleti.

Birbirlerine dokunarak kısa devre yapan ve vücutta birikmiş ölgün elektriğe yeniden can vermeye çalışan parmaklar.

Asılarak ölüme mahkum olmuş tüm suçlular, yerçekimine karşı durabileceklerini kanıtlayarak tıpkı kendi ekseni etrafında dönen bir düşünce gibi boşlukta öylece asılı kaldılar.

5 yorum:

  1. Otların üzerine yayılmış anti-dirimsel zafer havasını dikkate alırsak pembe ayakkabılara plus-de-jouir diyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. Bunun için ayakkabıların markasını bilmem gerekiyor Sinem. Bildiğin gibi 'artı-k zevk' ve 'artı değer' cinsel politikanın libidinal ekonomiye olan en doğrudan uzantılarıdır.

    YanıtlaSil
  3. Lacan'ın yasaklı özne işaretinin dolar işaretiyle olan benzerliğinin libidinal ekonomiyle semantik ilişkiler kurması bu gibi durumlarda çok gülüncüme gider.

    YanıtlaSil
  4. Peki gamalı haçın, sevişirken aniden kasılarak birbiri üzerinde can vermiş iki aşığın grafik modeli olduğuna dair Reichian yorum da mizahi geliyor mu sana?

    YanıtlaSil
  5. Reich'ın cinselliği politikleştirme isteğinin boyutlarının Nazi Almanyasındaki tüm Yahudi çocukların sakızlarının esneme katsayısıyla çarpılmasının böyle yargılar ortaya çıkarması aslında çok etkileyici. Ve ortodoks yorumların dramatikliğinin yanında tabii ki mizahi.

    YanıtlaSil