4 Eylül 2012 Salı

Lorem Ipsum

180 derece kuralını, yalnızca sözcükleri kullanarak ihlal edebilir misiniz?

4 yorum:

  1. Sevgili blog okurlarım bu soru; kaos yaratmak için kullandığım eksaptasyon, sansürlenmiş bir düşüncenin ifadelendirilmesini askıya almak değil bizzat izin vermek içindir. ayrıca okur, kullandığım naif kendini beğenmişliğin yansıdığı bu sözcüklerden dolayı beni bağışlamalıdır. diğer yandan size, eksik fantazmatik yansıtmalarla doldurulması gereken bir mekan açarken sunmak istediğim, olup biteni fiilen görmeyen bakışın açıkça daha azını değil daha fazlasını görmesini olanaklı kılmaktır. bazen kendi sınırlı bakış açısından bir durumu yanlış okuyan okur, bizzat bu sınırlılık sayesinde gözlemlenen kümenin bastırılmış potansiyelini kavrayabilir. öte yandan sözcük yalnızca tikel dil oyunun kurallarının ne olduğunu bildirirken, mantık farklı bir soruya yanıt verir.
    -bu kuralları olanaklı kılmak için kendilikler nasıl olmalı
    Kurallar uygulanırken, bükülürler ya da dönüştürülürler, bu olanak olmasaydı, hegemonik kaymalar olanaksız olurdu. Kurallar ile kuralları uygulayan/çarpıtan bozan eylemler söylemlerdir
    Hayır hayır zamansal ve mekansal dil görüngüsünden bahsetmiyorum,zamansal olmayan mekansal olmayan fanteziden …..ama ,oyunun kurallarını ifade ederken,fiziksel özelliklerini betimlerken değil,satrançtaki taşlardan söz eder gibi dilden söz ediyorum.sözcük gerçekte nedir ?

    Bana ‘’sanki tekilmiş gibi metafizik özdeşlik mantığından söz etmek olanaklı mı? Bu soruyu sormanız nasıl bir talihsizlik oysa kadın blog okurlarımın sayısal üstünlüğünü göze alarak ‘’feminizm bir çıkmaz sokak anlamına mı gelir? Cinsel fark lacancı anlamda gerçek ise, bu, hegemonya mücadelelerinde yeri olmadığı anlamına mı gelir? Sorusunu yöneltmiş olsaydınız bu sorunun ,temsil edilemez olarak temsil edilemezsin temsili aslında tam kapsama demek olurdu, derdim.

    Hepinize söylüyorum ki,konuşan özneye göndermeleri askıya aldıysam,tüm konuşan özneler tarafından aynı şekilde uygulanabilen inşa ve biçimleri keşfetmek için değildi,aksine amacım aynı söylemsel pratik içinde sizlerin farklı nesnelerden söz etmenin nasıl olduğunu,farkların ise nelerden ibaret olduğunu göstermekti ve şimdi söylem çeşitliliğini,öznenin işgal edebileceği konumları ve işlevleri , sözcüklerinizle tanımlatın kendinize

    Belgesiz vicdanımın sesi

    YanıtlaSil
  2. Bize -blog okurlarına- rüyalarınızı anlatmalısınız.

    YanıtlaSil
  3. Okur (seyirci) olarak,180 derece kuralını bükmek 360 dereceye dönüştürerek (matrix sahneleri ) ihlal mantığı kullandım.sizin adınıza yorumda bulundum seyircinin bakışından(kamerasından )sizi izlemeye çalışdım.seyircinin kamerayı ele geçirmesi bakışı çalması gibi(hysteron proteron)..

    Blogunuzu ihlal mantığım söz konusu değildir.
    .......
    Rüyalarınızı anlatırken kullandığınız dil kurgusu çok başarılı ve bundan dolayı rüyanın mı dilin mi kurgulandığı çelişkisini çok kere yaşadım.

    YanıtlaSil
  4. Rüyalarım, tarafımdan not edildiklerini biliyor, buna göre kendilerini kurguluyor; nesnel gerçekliğin dilinden konuşarak düpedüz onunla alay ediyor!

    Benim yaptığım, izlemiş olduğum rüyaları okunaklı hale getirmekten ibaret. Bir rüyanın metne dönüşmesi, bir metnin rüyaya dönüşmesinden çok daha kolay. Aynı şey sinema için de geçerli. Bir rüyanın film olarak okunması, bir filmin düşsel olarak kurgulanmasından daha değerli. Svankmajer ilkini, Lynch ikincisini yapıyor.

    YanıtlaSil