10 Ocak 2009 Cumartesi

Vücut Enkazı Üzerinden Reichian Ahlak Tutkusu



Erojen bölgenin tinselleştirilmesiyle gerçekleşen hazzın mitolojik transformasyonu, biyolojik kanser riskinin önünü açan en temel faktörlerden biridir. Kanserin nedeni, ‘dövme’ oluşumundaki kimyasal süreçlerle değil, dövmenin konumlandırıldığı yerin 'libidinal merkezci' stratejik önemiyle ilgilidir. O halde slogan atalım:

‘Wilhelm Reich’ın yolundan giden kadınlar, göğüslerinize işlediğiniz dövmeleri, korkulu bir rüya sonrasında terden sırılsıklam olmuş dantel geceliklerinizle silin. Erojen bölgeyi kolektif tarihiyle emmeye programlanmış mitolojik dövmeler, vücutlarınızın enkazıdır. Yaşayan birer resimli müze olma yolunu terk edip bedenlerinizin kendiliğinden imgesini olması gerektiği gibi yaşatın. Biyolojik haz, hiçbir zaman ve nedenle tinselleştirilemez. Vücut dilinize katılan dövmeler, libidinal yabancılaşmanızın ‘body artistik’ kalıntılarıdır. Tıpkı binlerce yıl önce ansızın bastıran bir depremle yerle bir olmuş şehirlerin enkazı gibi, başkalarının eliyle çizilmiş kendi vücudunuzun boyalı enkazında ‘seksüel zaman’ gerçeğinizi çarpıtmayın.’

Söz-merkezci tutumuyla slogan sentaksına birebir uyan yukardaki cümleler, 21.yüzyılda dahi ahlakçı olabilmenin coşkusuyla yazıldı. Bizim için sol göğsünü sahte dövmeyle süsleyerek yaşattığımız coşkuya histerik teşhirciliğiyle katılan model Melissa Sagemiller’a ve onun sıkı göğüslerine teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder