21 Ocak 2015 Çarşamba

Parade Amoureuse


Kızın adı Amandine. Bisikletinin markası 'Parade Amoureuse'. Fotoğrafı geçen sene Kopenhag'da çektim. Deklanşör sesini takip eden 4 saat boyunca onun seçtiği bir kafede ve onun seçtiği konulardan konuştuk. Sonra aramıza giren ilk sessizlikte elimden makineyi kapıp birbirine yakın kadrajlarla dört kez fotoğrafımı çekti. Ve son deklanşör sesini takiben kanaması olduğunu söyleyerek mekanı terk etti.

Aranızda Amandine'i tanıyanınız ya da göreniniz varsa 'Parade Amoureuse' adını taşıyan kısa filmin senaryosunu henüz tamamladığımı ona iletsin lütfen. Parade Amoureuse, içinde kimsenin olmadığı bir kafede yere devrilmiş bir bisikletin öyküsü. Çarpmanın şiddetinden olacak, yamulmuş bir jantın gölgesinde ve kaynağı belirsiz bir güçle sonsuza dek dönecek olan bir tekerleğin öyküsü. Parade Amoureuse, kendi hızına ulaşamayan bir hareketin, kendi dairesinden dışlanmış bir dönüşün öyküsü.

Film, deklanşör sesini takiben başlayacak ve o Büyük Kanama'nın olduğu ana dek devam edecek. Geriye, dokunulmamış boş bir bardak, bir şişe bira, boş bir tabak, biraz çerez, anksiyeteli bir Fransızca ve Amandine'in kanayan bedenine ait harita eskizleri kalacak.

1 yorum: