22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kişi Başına Düşen Gayri Safi Milli Hasıla

Bakan ve bakılan arasındaki manevi mesafenin, arzunun birim değerine bölünmesi ile hesaplanmıştır.

3 yorum:

  1. Resim/metindeki bu boşluklar doldurulduğunda neyin kaybolduğu üzerine odaklanmak gerekir. İşte paradoks da bu,

    Ötekinin mevcudiyeti

    Simgesel kaydetme; Bir yastık kılıfını andıran bir örtü, hayalet kadar sessiz gecenin karanlığıyla aynı renkte olan gözleri sahanda pişmiş bir çift yumurta ,kaşlarının ikiz dizisi,hafifçe kirlenmiş iki sıra tüy gibi ağırlıksız ölgün ve sessiz

    Gerçeklik kurallarını askıya alarak hayalin kabus versiyonuyla canlanacak olan zihni grotesk bir yaratığa döndüğünde, fazla travmatik olan gerçeklik deneyimleri içine girilen zihnin fantazmatik bir yeri, ara bölgesi değimlidir. Sıradan gerçekliğin kaydedilmediği, doğruca öznenin temel fantezilerinin kaydedildiği yer. iki moment arası zamanın askıya alındığı döngüsel durum. Mesaj duyulur ve duyulan mesaj sonrasında özne ye ait olur.
    -fazla müstehcen süper ego
    -Zamansız uzamsız eşzamanlı zihin
    -fazla keyfin fantezi ekranı özne

    Kafkaesk yan anlamla konuşursam
    -benim zihnime nasıl girdin
    -beni sen davet ettin

    Freudcu-lacancı temel fantezi fikrine gönderme yaparsak; öznel evrenimin eşsizliğini güvence altına alan şemanın, benim için erişilmez olmasıdır.

    YanıtlaSil
  2. Yazmış olduğunuz bu akademik-şiirsel pusula, neyi söylemek istemediğinizi pek güzel anlatıyor. Bir de söylemek istediklerinizi dinleyelim o halde.

    YanıtlaSil
  3. uzun bir dolanmanın ardından,başlangıç noktasına bir başka perspektifle dönmek psikanalitik tedavi döngüsüdür,belkide söylenilmek/ istenilmeyen -semptom- tam da lost highway'daki gibi dinlenilendir...
    “Dick Laurent öldü”

    YanıtlaSil