12 Ağustos 2010 Perşembe

Sizi Pastörize Nekrofilikler!


Tim Burton sineması cesettir. Onun karakterleri, dolaşımsız kandan yapılma asortik pıhtılardan daha fazlası değildir. Hepsi ölüdür ve Jan Svankmajer'in organik, cinsel aygıtlı karakterlerinin dışkıyla doldurulmuş ucuz birer çalıntısıdır. Tim Burton, nabzı henüz atıyor olan malzemeyi, stilistik bir hokus pokusla içi sidik dolu memeye dönüştüren bir hırsızdır!

Wilhelm Reich'ın 'Dönüşümceli Histerik', 'Zorlanımlı Kişilik' gibi bir takım tanımlamalarla yaklaştığı dişi karakter yapılanmasına bir yenisini daha eklemek peşindeyim: 'Antilibidinal Anemik Burtonian Karakter.' Bir başka deyişle paralel gerçekte yapısal libido karşıtı ikinci el bir libidinal örgütlenme ile her daim kansız izlenimi sunan 'Tim Burton' sever kadın karakteri... Bu karakterin temel bilgisi, aşırı dozda ölüm ve infantil olanın iç içe geçtiği tehlikeli bir evren üzerine kuruludur. 'Femme Fatale' alt türlerinin kapsamı alanına girmeyen çünkü tarihsel arkaplan üzerine kurulmamış bir poz düsturundan gücünü alan A.A.B. (Antilibidinal Anemik Burtonian) karakteri, 'Femme Fatale' kadın içeriğinin tersine dramatik derinliği olmayan (neden sonuç ilişkisine dayanmayan) bir ara geçiş enerji alanından beslenir. Bu alanı Winnicott'un 'Playing and Reality' isimli çalışmasında sunduğu 'geçiş alanı' ile aynı töze sahip ancak o alanın taşıyacağından çok daha yıkıcı dürtülerle (karikatürize edilmiş ölüsevicilik) organize olmuş bir 'güç alanı' şeklinde değerlendiriniz!

A.A.B. Kadınının On Özelliği:

1) A.A.B. kadını, antik dekor sever, çelik konstrüksiyondan nefret eder, sararmış düğmelerinden iltihap akan radyolarda Jay Jay Johanson sesiyle beslenir, yırtık Converse'lerinde kurtlu kiraz yetiştirir, obsesiftir, kustuğu bar tuvaletlerini bekaretiyle vaftiz eder, rüyasında boğarak öldürür kendisine benzemeye çalışan annesini, iğdiş edilmiş çekirgeler besler dev kibrit kutularında.

2) A.A.B. kadını, çocuksu aksesuarın dışavurumcu bir plastikle teşhir edilmesine dayalı eklektik bir moda anlayışını benimser; el çantasına tırmanmaya çalışan tembel örümcek ya da kadife pantolonunun arka cebine diktirdiği, kocaman ağızları ve pörtlek gözleriyle zırlayarak adet gören Anglo-Japon yaratıklar gibi...

3) A.A.B kadını tehlikelidir. Çünkü bir aksesuar olarak sahip olduğu bedeninin ölümcül soğuk enerjisi, ancak karşı tarafın dönüştürülmemiş, yalın libidinal arzusuyla etkileşerek devinim kazanır.

4) A.A.B. kadını, her koşulda hiçbir sıkıntı çekmeden yaşayabilir. Bunun en önemli nedeni, ilk bakışta zayıf görünen vücudunun 'arzu' değil (onu arzuluyorum) 'dürtü' (onu, onun arzusuyla yok ediyorum) koduna dayalı bir mekanizmayla çalışıyor olmasıdır.

5) A.A.B. kadını, kendisine bakıldığı kadar gerçektir. Kendisine getirilen yorum kadar vardır. Onun dışında, sonsuz bir uzamda ve zamanın dışında bekletilmiş geçici bir dosyadır. Kandan nefret eder, vücudundaki tüm kanı ahududu sakızı çiğneyerek topraklar.

6) A.A.B. kadınının vücudu, kendisine, yasadışı oyuncak fabrikaları tarafından sunulmuş bir dekordur. Onu biraz yakından incelediğinizde, bedenini örten cildimsi dokunun, üzerine zehir atılmış silikonlu çilek tarlası olduğunu anlarsınız.

7) A.A.B. kadının sıktığı parfüm, animasyon karakterlerin çizildiği mumlu kağıttan üretilir. Bu yüzden ateşe verildiklerinde, mumlu parfüm kokusunun yerini küflü ağaç kokusu alır.

8) A.A.B. kadını kendini boya virüsüyle besler. Vücuduna aldığı her virüs, onu biraz daha güçsüz kılarken, ağrılı bir ölümsüzlük ve sonsuz bir sado-mazoşizm duygusu katar yaşam alanına.

9) A.A.B. kadınının vücudunda herhangi bir bölgeye bastırıp elinizi çektiğinizde, tazyik yiyen organın uzun süreler beyaz rengini koruduğu görülür. Bunun en önemli nedeni, kan hücresinde bulunan 'karar' mekanizmasının 'naftalinli orman' kokusuyla tarumar edilmiş olmasıdır.

10) A.A.B. kadını, sevişirken eriyeceğine dair irrasyonel korkuyu bahane ederek sevişilecek her düzlemi, salak bakışlı kocakafalı karakter yüzüklerinin dizili olduğu parmakları yardımıyla fiskeleyip yok eder. O, sadece kravatlı tavşanlar ya da bir deri bir kemik kalmış karizmatik kanserli müzisyenler tarafından düzülme fantezilerine açıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder